Οι υπηρεσίες μας

Η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας κάνουν τον χώρο κατάλληλο για την εφαρμογή της πιο σύγχρονης αποκατάστασης, εξατομικευμένα στον κάθε ασθενή. 

Manual
Τherapy

Manual Therapy ονομάζουμε την θεραπεία με εξειδικευμένους χειρισμούς για την αποκατάσταση νευρομυικών προβλημάτων σε συνδυασμό με θεραπευτικές ασκήσεις. ​

Oι τεχνικές του Manual Therapy μπορούν να εφαρμοσθούν, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλά μυοσκελετικά προβλήματα όπως η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου της σπονδυλικής στήλης, σε κατάγματα στα άκρα, σε παγωμένο ώμο στην οστεοαρθρίτιδα όλων των αρθρώσεων και γενικά σε όλες τις αρθρώσεις του σώματος. Στα πλεονεκτήματα της τεχνικής είναι ότι τα αποτελέσματα είναι άμεσα, ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί την διαφορά, σε αρκετές περιπτώσεις, ακριβώς μετά την εφαρμογή της τεχνικής, και ακόμα μπορούν να εφαρμοστούν τεχνικές στο οξύ στάδιο με σκοπό  την μείωση του οιδήματος και του πόνου. 

Ξηρά βελόνα
(dry needling) 

Ξηρά βελόνα είναι μια τεχνική που εφαρμόζουν οι φυσιοθεραπευτές για τη θεραπεία του μυοπεριτονιακού πόνου η οποία είναι βασισμένη στη σύγρονη δυτική ιατρική.

Όταν ένας τραυματισμός λαμβάνει χώρα σε έναν ή περισσότερους ιστούς, από άμεσο τραυματισμό ή από χρόνια επαλαμβανόμενους μικροτραυματισμούς, ξεκινάει μια φλεγμονώδης διεργασία των τραυματισμένων ιστών.

Το επόμενο βήμα είναι η προστατευτική σύσπαση (σπασμός) των τραυματισμένων δομών ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω δομική καταστροφή.Ο σπασμός και η συγκέντρωση φλεγμονώδους υλικού προκαλεί τον περιορισμό της μικροκυκλοφορίας κάτι που οδηγεί με τη σειρά του σε σημαντική μείωση τόσο της οξυγόνωσης της περιοχής μέσω του αίματος όσο και της ικανότητας απομάκρυνσης των "απορριμάτων" της φλεγμονώδους διεργασίας.

Κρουστικός υπέρηχος (Shockwave Therapy)

Θεραπεία κρουστικών κυμάτων με εξαιρετικά αποτελέσματα κατά του πόνου. Είναι μια νέα μη επεμβατική λύση για μυοσκελετικούς πόνους. Αντιμετωπίζει χρόνιο μυικό πόνο, προβλήματα του τένοντος, με πιο συχνά πόνους ώμου, επικονδυλίτιδα, άλγος αχιλλείου τένοντος, τενοντίτιδα επιγονατιδικού, πελματιαίας απονευρωσίτιδας  (άκανθα) κλπ​

 

Κατά την διάρκεια της θεραπείας, ένα υψηλής έντασης ακουστικό κύμα μεταφέρεται στους ιστούς του σώματος. Αυτό προκαλεί πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα όπως η αύξηση της μικροκυκλοφορίας του αίματος στη περιοχή, η αντιστροφή της χρόνιας φλεγμονής, η διέγερση του κολλαγόνου και η διάλυση της ασβεστοποίησης. Η διέγερση αυτών των βιολογικών μηχανισμών δημιουργεί ένα ιδανικό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η τραυματισμένη περιοχή επιστρέφει στη φυσιολογική της μορφή, η κινητικότητα επανέρχεται και ο πόνος εξαφανίζεται.

Πελματογράφημα Elite

Πελματογράφος είναι μια διαγνωστική ιατρική συσκευή, που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια και μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα σε ενήλικες και παιδιά.
Αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις και με αυτόν τον τρόπο καθιστούν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων.
Διαθέτει 5.088 αισθητήρες και εντοπίζει με ακρίβεια την κατανομή βάρους, τις μηχανικές πιέσεις, το χρόνο βάδισης, τον άξονα του σώματος και την ισορροπία του τόσο κατά τη στάση, όσο και κατά τη βάδιση.
Πραγματοποιεί στατική και δυναμική ανάλυση, καθώς και κινητική ανάλυση βάδισης σε σειρά περισσότερων βημάτων. Το πελματογράφημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υψηλές φορτίσεις που ασκούνται στο πέλμα και το χρόνο παραμονής τους,την ισορροπία του ασθενούς σε σχέση με το κέντρο βάρους του σώματός του, την ανάλυση της βάδισης στις διαφορετικές φάσεις στήριξης και αιώρησης καθώς και τη φόρτιση της ποδικής καμάρας.
Αξιολογώντας αυτές τις μετρήσεις και τις πληροφορίες του πελματογραφήματος κατασκευάζονται ειδικά ορθωτικά πέλματα αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο ασθενή.

Bobo
Balance Pro

Διαδραστική πλατφόρμα αξιολόγησης και επανεκπαίδευσης
Η επαναστατική εκπαιδευτική πλατφόρμα boboPRO μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σε κλασικά συστήματα ισορροπίας (Bosu, δίσκους ισορροπίας, αφρώδεις επιφάνειες ισορροπίας), μετατρέποντας τα σε διαδραστικές πλατφόρμες επανεκπαίδευσης.
Αυτό το έξυπνο εκπαιδευτικό εργαλείο αυξάνει δραματικά τη συμμετοχή του ασκούμενου, επιτρέπει την αξιολόγηση της επίδοσης και την εξατομικευμένη θεραπεία, προσφέροντας μεγάλο εύρος θέσεων και επιπέδων άσκησης. Ο ασκούμενος, αλλάζοντας την κλίση της πλατφόρμας ελέγχει παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας και εκπαιδευτικά προγράμματα που υπάρχουν εγκατεστημένα στο Android tablet boboTAB.
Με το boboTAB ο χρήστης μπορεί να εκτελεί και να παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του boboPRO, καθώς και όλα τα παιχνίδια κλίσης για Android που υπάρχουν διαθέσιμα για κινητά και tablets (κατεβάζοντας τις αντίστοιχες εφαρμογές).